Доступність посилання

ТОП новини

Кількість особливо тяжких злочинів зросла на 2 тисячі – статистика Генпрокуратури


Злочинність у цифрах – аналіз статистики Генпрокуратури
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00

Злочинність у цифрах – аналіз статистики Генпрокуратури

Рівень злочинності у перші місяці 2015-го у порівнянні з минулим роком є вищим, аніж в аналогічний період минулого року. Про це свідчать статистичні дані, які оприлюднює сайт Генеральної прокуратури.

За два місяці цього року скоїли на 2005 особливо тяжких злочинів більше, ніж у січні-лютому 2014 року.

Виросла кількість й тяжких злочинів, зокрема вбивств та злочинів середньої тяжкості.

Згідно зі статисткою, зловмисники удвічі частіше стали використовувати вогнепальну зброю. Незаконно нею користувалися на 181 раз більше. Трохи поменшало зґвалтувань.

Водночас кількість крадіжок зросла майже на дві тисячі.

Також стало більше розбійних нападів – на початку цього року правоохоронці зафіксували на 212 розбоїв більше, аніж в аналогічний період торік.

Особливо активізувалися автомобільні злодії, випадків викрадення автівок тепер фіксують удвічі більше.

Також з’явився такий різновид правопорушень як «диверсія». Різко зросла кількість терактів. Лише у січні-лютому 2015 року правоохоронці зафіксували 374 терористичних акти й 137 випадків кваліфікували як «злочини направлені на підрив основ національної безпеки».

«У нас в цілому ситуація та ж, що і рік тому. Крім двох областей, звісно. Але кількість злочинів з використанням зброї приблизно на 20% збільшилася», – заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він також зазначив, що в Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Миколаєві, Херсоні ведеться боротьба з сепаратизмом.

XS
SM
MD
LG