Доступність посилання

ТОП новини

Обама і Меркель: ніякого полегшення санкцій щодо Росії до повного виконання мінських угод


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Анґела Меркель підтвердили, що ніякого полегшення санкцій, накладених на Росію, не буде, доки вона не виконає всі свої зобов’язання за мінськими домовленостями, повідомляє Білий дім.

Обама і Меркель вважають, що необхідно повністю і невідкладно виконати всі три досягнені в Мінську домовленості, щоб досягти тривалого й мирного вирішення конфлікту, мовиться в повідомленні.

У телефонній розмові обидва лідери також погодилися, що Україні далі необхідно надавати економічну підтримку в час, коли вона здійснює необхідні реформи.

США, Європейський союз, а також низка інших країн скоординовано запровадили проти Росії і підтримуваних нею сепаратистів в Україні вже цілу низку санкцій – спершу через окупацію і спробу анексії Москвою українського Криму, потім через її воєнну агресію на сході України. На Заході заявляють, що ці санкції можуть і послабити, і посилити – залежно від дій Кремля.

Тим часом Росія заявляла, що підписувала мінські домовленості не як їхній учасник, а лише як «гарант» і не має наміру їх виконувати.

XS
SM
MD
LG