Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США привітав нові законодавчі акти України щодо Донбасу


Віце-президент США Джо Байден (ліворуч) і президент України Петро Порошенко
Віце-президент США Джо Байден (ліворуч) і президент України Петро Порошенко

Віце-президент США Джо Байден привітав рішення українського парламенту надати «особливий статус» контрольованим проросійськими бойовиками східним регіонам тільки після того, як відбудуться місцеві вибори відповідно до українського законодавства. Про це Байден заявив у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком, що відбулася 18 березня, повідомляє Білий дім.

Розмові керівників України та США передувало підписання Порошенком ухвалених 17 березня рішень Верховної Ради щодо особливого порядку самоврядування в окремих районах Донбасу.

Також Джозеф Байден розповів про рішення президента США щодо проведення найближчим часом тренувань для 780 українських військовослужбовців Національної гвардії і прибуття в Україну до кінця березня першої партії американських військових автомобілів для підсилення обороноздатності України, інформує прес-служба президента України.

Росія і підтримувані нею бойовики на сході України 18 березня заявили, що їх обурюють рішення української влади. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що український парламент намагався «переписати» домовленості, укладені в Мінську у лютому.

XS
SM
MD
LG