Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: вбивство Нємцова залишило байдужими 37% росіян


У сприйнятті вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова переважає «моральна і емоційна глухота», відзначають фахівці російського «Левада-центру».

За даними останнього опитування, вбивство опозиційного політика залишило байдужими 37 відсотків росіян, 2 відсотки нічого про нього не чули, решта вагалися відповісти.

Згідно з дослідженням, близько половини опитаних сумніваються, що вдасться встановити правду про мотиви і замовників вбивства Нємцова. Третина з них аргументують це тим, що жодне політичне вбивство в Росії не було розкрите, 21 відсоток вважають, що знайдуть «стрілочників», а справжні винуватці уникнуть відповідальності. 15 відсотків опитаних вважають, що до злочину причетна влада Росії, 58 відсотків так не думають.

Соціологи також з’ясували, що кожен десятий росіянин і кожен п’ятий москвич знайомі зі змістом доповідей Бориса Нємцова. Однак 48 відсотків складно оцінити представлену в них критику.

Борис Нємцов був убитий в центрі Москви пізно ввечері 27 лютого. Після його смерті стало відомо, що він працював над доповіддю про те, що на сході України на боці сепаратистів воюють російські війська.

XS
SM
MD
LG