Доступність посилання

ТОП новини

Всі демобілізовані числитимуться в резерві до завершення АТО – парламент


Парламент вніс зміни до закону про військовий обов’язок і військову службу. Зокрема, вони передбачають для демобілізованих обов’язкову службу у військовому резерві в особливий період – на час проведення АТО.

Демобілізовані військові служитимуть у резерві в АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

У змінах йдеться про те, що передусім на службу у військовому резерві зараховують осіб, яких призвали і які відслужили строкову службу, а також особи, які пройшли військову службу в особливий період, тобто демобілізовані з зони АТО. У пояснювальній записці йдеться про те, що метою таких змін є створення боєздатного, дієвого резерву Збройних сил.

«Демобілізованих, яких десятки тисяч, перевести в першій черзі. Ці люди мають бойовий досвід, у випадку форс-мажорних обставин, за рішенням президента і парламенту, вони будуть призиватися не за старим порядком – не через заклик військкоматів. А військовослужбовці отримають право в добровільному порядку укласти контракт на проходження служби у військовому резерві. Це дозволить залучати до служби у військовому резерві військовослужбовців з бойовим досвідом», – заявив представник президента України у верховній Раді України, народний депутат з фракції «Блоку Петра Порошенка» Степан Кубів.

Демобілізація в Україні розпочалась 18 березня, згідно із законом «Про затвердження указу президента України «Про часткову мобілізацію». Перша хвиля триватиме з 18 березня по 1 травня 2015 року. За даними Міноборони, за цей період демобілізують понад 35 тисяч військових.

XS
SM
MD
LG