Доступність посилання

ТОП новини

Від мера Львова вимагали гарантій будівництва житла для учасників АТО


Група людей, які назвалися представниками Львівської обласної спілки соціального захисту прав учасників АТО і сімей загиблих, вимагала від міського голови Львова Андрія Садового і депутатів гарантувати, що на виділеній земельній ділянці будуватимуть багатоквартирний будинок саме для них. Йдеться про 0,6 гектара землі під кілька сотень квартир для родин учасників АТО, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Люди спершу протестували перед ратушею, а потім зайшли у сесійний зал, де відбувалась сесія міськради.

«Ми ходимо за мером Андрієм Садовим і просимо, щоб дав нам гарантії, що цей будинок буде для учасник АТО. А у відповідь почули, що прокурор дасть гарантії», – наголосила у своєму виступі у сесійному залі сестра учасника АТО Леся Томашвілі.

Учасники акції заявили, що не вірять міським чиновникам і не хочуть, щоб саме комунальне підприємство, що перебуває у підпорядкуванні міських посадовців, займалось будівництвом.Тому вони вимагали від депутатів відкласти розгляд питання «Про затвердження ЛКП «Рембуд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки у районі вулиці».

Міський голова і депутати дослухалися до вимоги протестувальників.

«Наш намір однозначний – збудувати житло для учасників АТО. Я наступного тижня буду в Києві і буду на цю тему вести переговори, щоби ми чітко зрозуміли, на яку суму може розраховувати Львів. Тому що це ключова база для визначення нашої подальшої логістики. В бюджеті ми передбачили кошти на комунікації, на інженерію для будівництва житла, передбачили кошти на проект – ми свою велику частину робіт беремо. Плюс підтримка держави – і є велика ймовірність, що ми зможемо це зробити якісно і показати приклад для всіх міст нашої держави», – сказав Садовий.

На сьогодні у Львівській міській раді зареєстрували понад тисячі звернень від родичів учасників АТО щодо оформлення за ними земельних ділянок для індивідуального будівництва. У міськраді кажуть, що місто не володіє такими земельними ресурсами.

Після розмови з протестувальниками вирішили створити робочу групу, яка займатиметься земельними питаннями для учасників АТО.

XS
SM
MD
LG