Доступність посилання

ТОП новини

Естонія: треба продовжити санкції проти Росії до повного виконання мінських угод


Тааві Рийвас, архівне фото
Тааві Рийвас, архівне фото

Прем’єр-міністр Естонії Тааві Рийвас заявляє, що санкції проти Росії і підтримуваних нею сепаратистів треба продовжувати, доки мінські домовленості не будуть ними виконані повністю.

Було б найкраще ухвалити рішення продовжити ці санкції вже сьогодні, сказав він у Брюсселі, куди прибув на саміт Європейського союзу.

«У будь-якому разі я вважаю, що найменше, що ми маємо сьогодні зробити, це визначити чіткий зв’язок: доки не буде повного виконання мінських домовленостей, повний обсяг санкцій має діяти далі», – додав прем’єр Естонії.

Сьогодні, 19 березня, у Брюсселі починається дводенний саміт Європейського союзу, однією з тем якого будуть згадані санкції. Низка країн і керівництво Євросоюзу виступає за те, щоб про продовження цих санкцій до кінця року було оголошено вже нині. Натомість деякі інші країни ЄС хочуть відкласти це рішення до наступного саміту в червні, напередодні закінчення нинішнього терміну частини цих санкцій у липні.

Європейський союз, як також США й деякі інші країни, скоординовано запровадили проти Росії і підтримуваних нею сепаратистів в Україні вже цілу низку санкцій – спершу через окупацію і спробу анексії Москвою українського Криму, потім через її воєнну агресію на сході України. На Заході заявляють, що ці санкції можуть і послабити, і посилити – залежно від дій Кремля.

XS
SM
MD
LG