Доступність посилання

ТОП новини

Південно-західна залізниця називає незаконним звільнення своїх керівників «Укрзалізницею»


Південно-Західна залізниця називає незаконним рішення виконувача обов’язків «Укрзалізниці» про звільнення керівного складу ПЗЗ.

Як заявляє прес-служба ПЗЗ, рішення Максима Бланка, оприлюднене 19 березня, є незаконним, оскільки відповідно до закону України про залізничний транспорті, призначення та звільнення керівників залізниць здійснює Кабінет міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту.

«Ці накази є злочинними, такими, що прямо суперечать законам України і створюють реальну загрозу національній безпеці України... З цього моменту вважаємо, що накази і розпорядження «Укрзалізниці» не підлягають виконанню, як такі, що видаються злочинцем, стосовно якого порушено й розслідуються кримінальні справи про зловживання владою і службовим становищем», ­– повідомили в прес-службі.

Виконувач обов’язків генерального директора «Укрзалізниці» Максим Бланк звільнив керівний склад Південно-Західної залізниці указами від 19 березня. Зокрема, Бланк звільнив першого заступника начальника Південно-Західної залізниці Івана Федорка, головного ревізора з безпеки руху поїздів і автотранспорту апарату з безпеки руху поїздів і автотранспорту підприємства Віктора Дзюника, головного інженера – першого заступника голови ПЗЗ Володимира Осовика, заступника начальника магістралі по рухомому складу та матеріально-технічному постачанню Івана Антонюка, директора ПЗЗ з фінансових та економічних питань Сергія Горілея, начальника фінансово-економічної служби залізниці Ірину Василюк, а також директора підприємства з будівництва Олександра Погребного.

4 березня Кабінет міністрів відсторонив Олексія Кривопішина від виконання обов’язків начальника Південно-Західної залізниці й ініціював проведення службового розслідування стосовно керівництва магістралі.

XS
SM
MD
LG