Доступність посилання

ТОП новини

Служба з виконання покарань Росії: стан Надії Савченко задовільний


Надія Савченко
Надія Савченко

У Федеральній службі з виконання покарань Росії заявляють, що стан української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко, яка перебуває в московському СІЗО, задовільний.

За словами заступника директора Федеральної служби виконання покарань Росії Олега Коршунова, за нею постійно спостерігають лікарі. Якщо стан Савченко буде погіршуватися, її переведуть в лікарняний стаціонар, зазначив він.

Також один з адвокатів льотчиці Марк Фейгін підтвердив Радіо Свобода, що стан здоров’я його підзахисної є задовільним, зауваживши, що Надія Савченко перебуває під ретельним наглядом лікарів.

16 березня Савченко відновила голодування.

Напередодні, 14 березня, українські лікарі кілька годин оглядали Савченко в московському СІЗО «Матроська тиша». Пізніше головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України, гастроентеролог Наталія Харченко, яка відвідувала Савченко в СІЗО, заявила, що стан здоров’я утримуваної в російській в’язниці українки відносно задовільний.

Надія Савченко перебуває в російському СІЗО від літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

Федеральна служба Росії з виконання покарань заявила, що Савченко погодилася вживати курячий бульйон. Наступного дня захисники народного депутата України Савченко заявили, що вона буде виходити з голодування збалансованою дієтою і відмовляється вживати бульйон.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG