Доступність посилання

ТОП новини

Група депутатів вимагає відставки голови Дніпропетровської ОДА Коломойського


Група народних депутатів вимагає відставки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігора Коломойського.

Через образи журналіста Радіо Свобода Сергія Андрушка відставки Коломойського вимагають екс-журналісти, народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко та Мустафа Найєм.

«Від імені журналістів, які обрані до парламенту, висловлюємо обурення словами Коломойського на адресу Андрушка і вимагаємо його (голови Дніпропетровської ОДА – ред.) відставки», – заявив Лещенко.

Також голова фракції «Опозиційний блок» Юрій Бойко заявив про необхідність звільнення Коломойського через ситуацію на підприємстві «Укртранснафта».

«По суті є конфлікт інтересів державного службовця і бізнесмена, тому ми задали питання уряду, чи готове воно ініціювати відставку губернатора Дніпропетровської області, щоб він займався бізнесом, а не суміщав дві посади», – заявив Бойко.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський 20 березня в брутальній формі поспілкувався з журналістом Радіо Свобода Сергієм Андрушком. Інцидент трапився близько півночі біля офісу компанії «Укртранснафта», в якому розгорівся конфлікт, пов’язаний зі зміною керівника підприємства.

Коли після шести годин перебування у приміщенні Коломойський вийшов із офісу «Укртранснафти», журналіст запитав його, що чиновник робить уночі в офісі державного підприємства. У відповідь на це Ігор Коломойський обматюкав журналіста й запитав, чому той не цікавиться, як у компанію потрапили російські диверсанти.

Наглядова рада «Уктранснафти» у четвер ухвалила рішення тимчасово відсторонити голову її правління Олександра Лазорка від виконання обов’язків і тимчасово призначила виконувати їх Юрія Мірошника.

XS
SM
MD
LG