Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода засуджує словесний напад на Сергія Андрушка


Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Головний редактор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Ненад Пеіч засудив словесний напад на журналіста Української редакції Сергія Андрушка, якого публічно образив керівник Дніпропетровської області Ігор Коломойський у ніч з 19 на 20 березня біля офісу компанії «Укртранснафта» у Києві.

«Це є порушенням усіх міжнародних стандартів і порядності, коли така публічна особа словесно нападає на журналіста. Це також є безрозсудним і потенційно небезпечним. Ми також засуджуємо звинувачення на адресу Радіо Свобода, завдання якого полягає у тому, щоб слугувати інтересам суспільства, надаючи незалежну, неупереджену і достовірну інформацію українському народові», – наголосив Пеіч у письмовій заяві зі штаб-квартири Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода в Празі.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський 20 березня в брутальній формі поспілкувався з журналістом Радіо Свобода Сергієм Андрушком. Інцидент трапився близько півночі біля офісу компанії «Укртранснафта», в якому розгорівся конфлікт, пов’язаний зі зміною керівника підприємства.

Коломойський обматюкав журналіста Радіо Свобода біля офісу «Укртранснафти»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:52 0:00

Коли після шести годин перебування у приміщенні Коломойський вийшов із офісу «Укртранснафти», журналіст запитав його, що чиновник робить уночі в офісі державного підприємства. У відповідь на це Ігор Коломойський обматюкав журналіста й запитав, чому той не цікавиться, як у приміщення компанії потрапили російські диверсанти.

Наглядова рада «Уктранснафти» у четвер ухвалила рішення тимчасово відсторонити голову її правління Олександра Лазорка від виконання обов’язків і тимчасово призначила виконувати їх Юрія Мірошника.

XS
SM
MD
LG