Доступність посилання

ТОП новини

Коломойський має вибачитися – рух «Стоп цензурі!» про інцидент з Андрушком


Коломойський обматюкав журналіста Радіо Свобода біля офісу «Укртранснафти»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:52 0:00

Коломойський обматюкав журналіста Радіо Свобода біля офісу «Укртранснафти»

Рух «Стоп цензурі!» засуджує поведінку голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського щодо журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка, вважає, що така ганебна манера спідкування Коломойського є неприпустимою для представника влади. Про це йдеться у заяві руху.

«Ми вимагаємо від Ігоря Коломойського публічного вибачення перед Сергієм Андрушком, журналістом «Радіо Свобода», і закликаємо президента України та прем’єр-міністра вжити заходів і накласти дисциплінарне покарання за грубе порушення правил поведінки держслужбовця. Ми переконані, що заслуги чиновника не дають йому індульгенцію до зневаги законів України й публічного приниження журналіста», – йдеться у заяві.

Якщо голова Дніпропетровської ОДА не принесе публічних вибачень, а керівництво держави не відреагує на цей кричущий факт неповаги до прав і свобод людини, рух «Стоп цензурі!» вимагатиме відставки Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської ОДА.

Представники руху нагадують, що в Україні діє закон «Про правила етичної поведінки», який визначає норми поведінки осіб, уповноважених на виконання державних функцій. Закон визначає, що такі особи мають забезпечувати позитивну репутацію органів державної влади.

Аналогічні положення містять і загальні правила поведінки державного службовця, що діють від 2010 року

Рух «Стоп цензурі!» зауважує, що ці правила передбачають, що держслужбовець має з повагою ставитись до прав, обов’язків та законних інтересів громадян, дотримуватися загальновизнаних етичних норм поведінки, культури спілкування (уникати нецензурної лексики, не допускати використання підвищеної інтонації під час спілкування).

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський 20 березня в брутальній формі поспілкувався з журналістом Радіо Свобода Сергієм Андрушком. Інцидент трапився близько півночі біля офісу компанії «Укртранснафта», в якому розгорівся конфлікт, пов’язаний зі зміною керівника підприємства.

Коли після шести годин перебування у приміщенні Коломойський вийшов із офісу «Укртранснафти», журналіст запитав його, що чиновник робить уночі в офісі державного підприємства. У відповідь на це Ігор Коломойський обматюкав журналіста і запитав, чому той не цікавиться, як у компанію потрапили російські диверсанти.

XS
SM
MD
LG