Доступність посилання

ТОП новини

У Росії підтверджують затримання колишнього депутата Шепелева


Шепелев Олександр
Шепелев Олександр

Колишній народний депутат Верховної Ради України Олександр Шепелев затриманий в Підмосков’ї.

«Шепелев затриманий за дорученням Генеральної прокуратури Росії», – повідомили російській агенції «Інтерфакс» в МВС Росії.

Раніше про затримання Шепелева повідомив український журналіст Артем Шевченко.

«Вчора ввечері в підмосковному селищі Горки в ресторані «Вітерець» співробітники правоохоронних органів затримали депутат ВР України 5-го, 6-го скликань Олександра Шепелева, який переховується від українського правосуддя після втечі з Київського СІЗО», – написав Шевченко на своїй сторінці в Facebook.

Олександр Шепелев двічі обирався до Верховної Ради за списками тодішнього Блоку Юлії Тимошенко. 2010 року його виключили з фракції, і він перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки невдовзі вийшов. На парламентських виборах 2012 року він невдало балотувався як самовисуванець у мажоритарному окрузі.

У червні минулого року Олександр Шепелев утік із-під варти 6 під час перебування в лікарні швидкої допомоги разом із одним із охоронців; через це звільнили начальника слідчого ізолятора і начальника медчастини СІЗО, які мали відповідати за нього, також усунули від виконання обов’язків і керівника Державної пенітенціарної служби.
У липні 2014 року його оголосили в розшук.

Шепелева звинувачують у замаху на вбивство і розкраданні банківських коштів банку «Родовід» в особливо великих розмірах, а його дружину – у фінансовому злочині. Він заперечував свою вину і називав звинувачення, висунені за часів влади президента Віктора Януковича, політично мотивованими. Тижневик «Дзеркало тижня» писав тоді, що Шепелев цікавий для української прокуратури як людина, «здатна пролити світло на фінансові схеми діяльності уряду Юлії Тимошенко», та для «одержання компромату на групи впливу в оточенні президента Віктора Януковича».

XS
SM
MD
LG