Доступність посилання

ТОП новини

Питання членства України в ЄС не на порядку денному – Моґеріні


Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні
Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні заявляє, що питання членства України в Євросоюзі наразі на порядку денному не стоїть, спочатку українська влада має вирішити внутрішні проблеми.

«Всі ми, але також українська влада, маємо більше зосередитися на викликах, які вони мають всередині країни. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер на початку липня, ще до того як вступив на посаду, заявив, що упродовж найближчих п’яти років ми не будемо розширювати Євросоюз. Ми маємо країни, які перебувають у черзі на членство упродовж десяти років», – зазначила Моґеріні у п’ятницю, 20 березня, у Брюсселі під час форуму, організованого німецьким Фондом Маршалла.

Моґеріні сьогодні вчергове повторили, що питання санкцій проти Росії і підтримуваних нею сепаратистів пов’язане тільки з повним виконанням ними Мінських домовленостей.

21 березня 2014 року Україна і ЄС підписали політичну частину Угоди про асоціацію, відклавши підписання її економічної частини, яка включає положення про створення зони вільної торгівлі, до обрання нового президента України.

Після обрання президентом Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з ЄС у повному обсязі. Це відбулося 27 червня.

16 вересня Верховна Рада та Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

12 вересня після консультацій у Брюсселі представників Єврокомісії, України та Росії сторони домовилися, що зона вільної торгівлі між Україною і ЄС почне діяти з 2016 року, а не 1 листопада 2014-го. Це було зроблено із загрозою РФ почати широкомасштабну торговельну війну.

XS
SM
MD
LG