Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада не має повноважень для розкриття власників ЗМІ – Герасим’юк


Перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк
Перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не має достатньо повноважень для розкриття імен кінцевих власників українських ЗМІ. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим’юк.

За її словами причиною є недосконале українське законодавство. Також, на думку Герасим’юк, у Верховні Раді є «велике лобі», яке не зацікавлене у розкритті імен медіавласників.

«Ми кожного разу ставимо запитання до каналу «112», до радіо «Вести», коли вони піднімають хвилі на предмет того, що Національна рада душить свободу слова у країні. Але ніхто не може це нам толком повідомити (імена власників ЗМІ – авт.), а у нас немає механізму. Парламент досі не дав нам його у руки, щоб ми все ж таки дізналися кінцевого бенефіціара», – заявила Ольга Герасим’юк.

Канал «112 Україна» неодноразово заявляв про тиск з боку Нацради з питань телебачення і радіомовлення. 18 лютого Нацрада оголосила попередження телеканалу «112 Україна» за трансляцію програми «Шустер live». На що телеканал відповів заявою, де назвав дії регулятора тиском на свободу слова в Україні, а також заявив, що канал тепер «у будь-який момент може зникнути з телеекранів країни».

Нацрада вже тричі оголошувала попередження каналу «112 Україна».

XS
SM
MD
LG