Доступність посилання

ТОП новини

Як «ватники» стали «лопатниками» і «ковбасниками» (огляд соцмереж)


У соцмережах жартували про сонячне затемнення, логотип Криму від студії Артемія Лєбєдєва та млинці з лопати

Цього тижня користувачі соціальних мереж мали більш ніж достатньо тем для обговорення та висміювання. Студія російського дизайнера Артемія Лєбєдєва створила логотип для Криму, який одразу ж став приводом для жартів. Потім соцмережі накрило хвилею обговорень фотографій святкування Масляної в Росії. І от учора в усьому світі люди спостерігали за сонячним затемненням. Українці також долучилися до цього своєрідного флеш-мобу.

Цього тижня у соціальних мережах поширили фото і відео з фестивалю вуличної їжі, що відбувся в російському місті Ставрополь. Для його проведення обгородили площу навколо величезної імпровізованої «сковорідки», на якій кухарі намагалися приготувати гігантський млинець. Цілим його зготувати не вдалося, тож за допомогою звичайних лопат шматки трохи розхристаного млинця роздали присутнім.

Млинці з лопати надовго стали хітом у соцмережах.

«Друзі, підкажіть: як дотримуватися етикету, коли їси з лопати? Як відрізнити лопату для риби, для м’яса і для снігу?» – пожартував відомий російський блогер Ілля Харламов.

Були й такі, хто млинці з лопати назвав лише квіточками, на підтвердження поширивши відео зі свята вафлі у російському Томську.

А минулої суботи в російському місті Пенза очікували дощу з копченої ковбаси. Жителі міста приїхали в аеропорт, куди з літака скинули близько тонни м'ясних виробів. А користувачі соцмереж жартують, що після «ватників» з'явилися «лопатники» і «ковбасники».

Новий логотип для Криму

До річниці анексії Криму Росією студія дизайнера Артемія Лєбєдєва розробила для півострова логотип. «Деталі в логотипі відображають історію та географію півострова, а конструкція літер дає змогу використовувати знак як трафарет. Для парадної версії придумані смислові й абстрактні фони на всі випадки життя», – йдеться на сайті розробника.

Однак вирок користувачів соціальних мереж, очевидно, виявився не таким, як очікували дизайнери. Невблаганні блогери висміяли і дещо доопрацювали запропонований логотип Криму.

«Фашисти украли у дітей шматочок сонця»

Учора, 20 березня, мільйони людей на Землі спостерігали за повним сонячним затемненням. Найкраще його було видно в Арктиці та на півночі Європи.

Українці з усіх куточків держави також могли спостерігати за цим астрономічним явищем, найактивніша фаза якого припала приблизно на 12:00-12:20 за Києвом.

Цього дня стрічки новин у соціальних мережах заповнилися фотографіями затемнення та того, як за ним спостерігали. У пригоді для цього ставали дискети, рентгенівські знімки, кіноплівки тощо.

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG