Доступність посилання

ТОП новини

Пан Гі Мун засудив теракт у Сирії під час святкування перського Нового року


Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун засудив теракт на сході Сирії, в результаті якого загинули десятки людей, які святкували Наврез – перський Новий рік.

«Це жахливо, що ці напади сталися під час свята, коли переважно курдська громада зібралася разом, щоб поділитися своїми сподіваннями на Новий рік», – йдеться в заяві Пан Гі Муна.

За попередніми даними, в результаті теракту в місті Аль-Хасаке загинуло щонайменше 33 людини, серед яких і діти. Більше сотні отримали поранення, коли терорист-смертник ввів в дію вибухівку на святкуванні курдами Нового року.

Серед груп бойовиків, які діють в північно-східній частині Сирії, є також і «Ісламська держава», яка має тут свою базу в місті Рака.

Між бойовиками «Ісламської держави» і курдами точаться запеклі бої за сфери впливу.

2009 року ЮНЕСКО внесла святкування Наврезу до переліку подій культурної спадщини людства. Наврез – свято початку нового року в сирійських, а також іранських, деяких тюркських та кавказьких народів, що були колись під владою Перської імперії. З цим днем пов’язують початок весни і день прокидання природи.

XS
SM
MD
LG