Доступність посилання

ТОП новини

Ільмі Умеров може стати новим головою Меджлісу кримських татар


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

В суботу 21 березня заплановане засідання Меджлісу кримськотатарського народу, на якому Ільмі Умерова можуть обрати виконувачем обов’язків голови представницького органу. Про це повідомив уповноважений президента з питань кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв, коментуючи для «Крим.Реалії» ситуацію з викликом російськими слідчими на допит Ільмі Умерова.

«По скайпу будемо проводити засідання Меджлісу. Ільмі Умеров, мабуть, буде сьогодні обраний виконувачем обов'язків голови», – сказав Джемілєв.

За його словами, заступники та виконувачі обов'язків голови Меджлісу є першими в списку для переслідувань з боку російської окупаційної влади.

Зараз головою Меджлісу є Рефат Чубаров, якому влітку 2014 року російська влада на п'ять років заборонила в'їзд на окупований півострів. До цього аналогічну заборону вручили Мустафі Джемілєву.

Раніше в суботу стало відомо, що колишнього голову Бахчисарайського району, члена Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова викликають на допит. Він має з'явитися у слідчих найближчого понеділка.

XS
SM
MD
LG