Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську пройшов «марш соціальної справедливості»


У Дніпропетровську пройшов «марш соціальної справедливості»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

У суботу в Дніпропетровську понад півтисячі людей вийшли на «марш соціальної справедливості» з вимогами прозорих тарифів на проїзд та комунальні послуги, а також виплати заборгованості із зарплати працівникам державного підприємства «Південний машинобудівний завод».

Як передає кореспондент Радіо Свобода, крім робітників «Південмашу», в акції взяли участь представники незалежних профспілок, громадських організації, місцевих осередків ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина».

У руках учасники ходи тримали плакати з написами «Досить дерти шкуру з людей, час дерти шкуру з олігархів!», «За невиплату зарплати – кримінальну відповідальність!», «Рентабельним тарифам – рентабельні зарплати! 10 тисяч гривень»». Йдучи головним проспектом міста від привокзальної площі до будівлі міської ради, вони скандували: «Олігархів геть від влади!», «Зарплату «Південмашу»!», «Не дали зарплати – виходь на барикади!» тощо.

За словами учасників акції, від влади Дніпропетровська вони вимагають зреагувати на ситуацію заборгованістю із зарплати на одному з найвідоміших ракетобудівних заводів України «Південмаші» – працівникам винні гроші за понад півроку, загалом це понад 50 мільйонів гривень.

Серед вимог протестувальників також ухвалення обґрунтованих тарифів на комунальні послуги та проїзд: нещодавнє підняття граничного рівня плати за проїзд у міських маршрутках до 6 гривень вони вважають «грабіжницьким».

Попри неробочий день з будівлі міської ради до учасників акції вийшла виконувач обов’язків міського голови Дніпропетровська Галина Булавка. Вона зазначила, що вимоги людей будуть почуті, а учасникам мітингу запропонують делегувати своїх представників до складу громадської ради при міськраді.

«Ці люди живуть на території Дніпропетровська, вони наші громадяни, і ми будемо думати, як їм допомагати. Можливо, соціальну сферу заводу «Південмаш» ми візьмемо на баланс комунальної власності. Треба вислухати людей», – сказала Галина Булавка.

Акцію протесту супроводжували десятки міліціонерів.

XS
SM
MD
LG