Доступність посилання

ТОП новини

«Масові заворушення» в Одесі були постановкою – Казанжі


Одеса, пам'ятник Арману де Рішельє (Дюку), ілюстраційне фото
Одеса, пам'ятник Арману де Рішельє (Дюку), ілюстраційне фото

Одеська міліція спростовує інформацію про заворушення, які, начебто, 21 березня, відбулися у місті.

За словами речника управління МВС в Одеській області Володимира Шаблієнка, відео, яке з’явилося в інтернеті, де представники так званого «антимайдану» перекидають машину начебто «Правого сектору», є провокацією.

«Ніяких звернень і фактичних підтверджень немає. Патрульні відпрацювали всі вулиці, в чергові частини і на лінію «102» ніякої інформації не надходило», – написав Шаблієнко на своїй сторінці у Facebook.

Представники Одеської обласної організації «Правий сектор» назвали це відео проплаченою та постановочною акцією для російських ЗМІ.

«Нам стало відомо, що приблизно о 7.30 ранку на місце подій прибуло 2 автобуси з учасниками замовного мітингу, а також машина – «вісімка» (ВАЗ 2108). З автобусів вивантажилися близько 70-ти молодих людей спортивного вигляду і кілька жінок середнього віку з плакатами на захист свободи слова, які перекрили проїжджу частину. До «тітушок» під’їхала «вісімка», її було перевернуто, а «актриси» вимовили на камеру завчений текст. Коли відео було знято, машину поставили на місце, а «мітингувальники» швидко повернулися в автобуси та поїхали», – йдеться у заяві «Правого сектору».

Постановочною провокацією назвала відео про начебто «масові безлади» в Олесі і радник голови Одеської ОДА Зоя Казанжі.

«П’ята колона не дрімає. Виконання все огидніше і примітивніше. Мені тут повідомили, що «політично репресовані» гопники свої плакати кинули за школою номер 80. Весь «протест і погром» зайняли хвилин 10. Що це було? Картинка для спонсорів. Типу пацани і дівчата тут у поті чола борються з «одеською хунтою», – написала Казанжі на своїй сторінці у Facebook.

У суботу, 21 березня, низка російських ЗМІ з посиланням на одеське видання «Таймер» повідомили, що активісти, які називають себе прихильниками якогось руху «Одеса проти репресій», перекрили вулицю Ільфа і Петрова. Під час цього заходу, заявляють ці ЗМІ, відбувся інцидент: активісти перевернули автомобіль з символікою «Правого сектору», водій якого, за їхніми словами, намагався проїхати через протестувальників, які виступали за свободу слова. В інтернеті також було викладено відео.

(Відео користувача YouTube Юрий Ткачев)

XS
SM
MD
LG