Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: штаб АТО і сепаратисти заявляють про десятки обстрілів


У штабі АТО повідомляють, що сьогодні з 5 години ранку до 19 вечора сепаратисти на Донбасі 30 разів обстрілювали позиції українських сил.

«Найбільша кількість обстрілів спостерігалась на Донецькому напрямку На Маріупольському напрямку бандформування 5 разів з мінометів, протитанкових засобів і стрілецької зброї обстрілювали селище Широкине. На Артемівському напрямку злочинці вели вогонь по Луганському, Майорську і Лозовому. Загалом, упродовж дня, порушуючи мирні домовленості, російсько-терористичні угруповання двічі застосовували артилерію, 15 разів – міномети та гранатомети, 11 разів стрілецьку зброю», – зазначив речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти також заявляють про порушення перемир’я. За словами Едуарда Басуріна, який називає себе «представником міністерства оборони ДНР», за минулу добу бойовики зафіксували 38 порушень режиму «тиші» українськими силовиками.

«За весь період, починаючи з 16 березня, зафіксовано понад 180 порушень режиму тиші українськими військами», – сказав Басурін у суботу, 21 березня.

Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ повідомляють, що попри заяви про відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі, 20 березня вони фіксували його як у Донецькій, так у Луганській областях, при чому як на територіях, підконтрольним угрупованням «ДНР» та «ЛНР», так і на ті, яку контролюють українські військові.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Мінські домовленості також передбачають відведення важкого озброєння від лінії розмежування.

Українські військові також заявляли, що сепаратисти не відводять важке озброєння, а лише здійснюють перегрупування. У штабі АТО повідомляли, шр в українських військових у зоні АТО залишається важке піхотне озброєння і у разі, якщо бойовики почнуть наступати, вся артилерія буде повернута на передову.

XS
SM
MD
LG