Доступність посилання

ТОП новини

У Петербурзі пройшов пікет проти анексії Криму


Учасник пікету в рамках акції «Ціна Криму», 21 березня, 2015
Учасник пікету в рамках акції «Ціна Криму», 21 березня, 2015

У російському Петербурзі десять активістів коаліції «Демократичний Петербург» провели акцію протесту. У суботу, 21 березня, активісти вишикувалися у ланцюг одиночних пікетів на Невському проспекті і провели акцію «Ціна Криму». Пікетувальники тримали у руках плакати з гаслами проти самоізоляції Росії.

Як повідомляє кореспондент російської служби Радіо Свобода, учасники акції виступили проти анексії Криму, що стало причиною збільшення витрат на озброєння, зменшення зарплат, скорочення витрат на медицину, освіту та інші соціальні потреби. Серед плакатів був один, присвячений кримським татарам – його тримав організатор акції Всеволод Нелаєв.

«Наша акція приурочена до річниці анексії Криму. Більшість плакатів присвячені ситуації у Росії після цієї події – це збільшення цін на продукти харчування вдвічі, це санкції західних країн і так звані «самосанкціі» – ідіотизм, який позбавив наших громадян можливості купувати якісні продукти харчування з країн ЄС. При цьому наші продукти теж подорожчали вдвічі. Так що ситуація дуже важка. Але у мене інший плакат: «Кримнаш» – це повторна депортація кримських татар», – наголосив Нелаєв.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий «референдум про статус півострова», за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна і Захід не визнали це голосування і вважають, що Росія Крим анексувала.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

Через роль Москви у дестабілізації ситуації в Україні Захід запровадив низку санкцій проти Росії, це, а також падіння цін на нафту, стало причинами різкої девальвації російського рубля.

XS
SM
MD
LG