Доступність посилання

ТОП новини

Шиїтські повстанці захопили місто Таїз у Ємені


У Ємені шиїтські повстанці 22 березня встановили контроль над одним із великих міст країни Таїзом. Вони захопили державні установи та кілька стратегічних об’єктів, зокрема, аеропорт, авіабазу і центральну в’язницю. Про це західним інформаційним агентствам повідомила місцева влада.

У неділю Рада безпеки ООН проведе екстрене засідання, на якому обговорить останні події в Ємені. Раніше визнаний міжнародною спільнотою президент Ємену Абд Раббо Мансур Хаді закликав Раду безпеки до негайного втручання в ситуацію в країні.

У суботу США вирішили евакуювати з Ємену весь свій персонал у зв’язку з різким погіршенням політичної та військової обстановки в Ємені.

У п'ятницю під час вибухів у двох мечетях в Сані, які переважно відвідують шиїти, загинули щонайменше 140 людей. Відповідальність за напади взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

У вересні 2014 року шиїтські повстанці захопили значні території на півночі країни, в тому числі столицю Ємену – Сану. У січні вони відправили у відставку і помістили під домашній арешт президента Ємену Абд Раббо Мансура Хаді.

XS
SM
MD
LG