Доступність посилання

ТОП новини

Коломойський забарикадувався в приміщені «Укрнафти» − депутат Лещенко


Будівля компанії «Укрнафта», фото Сернія Лещенка
Будівля компанії «Укрнафта», фото Сернія Лещенка

Голова обласної державної адміністрації барикадується в будівлі «Укрнафти». Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко.

«Коломойський барикадується в «Укрнафті». Не плутайте з «Укртранснафта», яку захопив Коломойський в четвер. Прямо зараз, в неділю, будівлю «Укрнафти» на Нестеровському провулку обносять залізними гратами.

Залишилося «зварити» кілька секцій. На вулиці − два бійці невідомого батальйону. Усередині крізь затемнені вікна видно ще з десяток бійців невідомого батальйону. Охорона відмовляється показати дозвіл на спорудження нового паркану», − зазначає Лещенко.

На його думку, це реакція Коломойського на ухвалення закону про акціонерні товариства в частині зниження кворуму.

«В «Укрнафті», яку зараз барикадують, у держави 50 відсотків плюс 1 акція, але тепер вперше за 12 років можна поставити державний менеджмент», − зазначив депутат.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі немає.

«Укрнафта» − найбільша нафто- і газовидобувна компанія України. 50% її акцій, плюс одна акція, володіє державна компанія «Нафтогаз України», а 42% акцій контролює група «Приват», що належить Ігорю Коломойському.

Раніше Коломойський звинуватив у захопленні «Укртранснафти» групу Єремеєва. 19 березня губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський приїхав до приміщення компанії «Укртранснафта», де перебував близько 6 годин. Раніше наглядова рада цього держпідприємства відсторонила Олександра Лазорка від здійснення повноважень голови правління компанії. У повідомленні «Нафтогазу», що контролює 100% акцій «Укртранснафти», не було вказано причини такого рішення.

Після того, як він залишив приміщення, Коломойський заявив, що «звільняв будівлю «Укртранснафти» від російських диверсантів».

При цьому голова Дніпропетровської ОДА звинуватив оточення президента у рейдерстві і обматюкав журналіста «Радіо Свобода». Коломойський заявив, що Юрій Мірошник, який з 19 березня тимчасово виконує обов'язки голови правління «Укртранснафти» «сам себе призначив».

На поточному пленарному тижні Верховна Рада ухвалила зміни до Закону про акціонерні товариства, якими передбачається зниження кворуму зібрання акціонерів з 60% до 50%.

XS
SM
MD
LG