Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Береза: батальйон «Дніпро-1» перебуває на передовій, а не під «Укрнафтою»


Військові батальйону «Дніпро-1» перебувають виключно на місцях дислокації та виконують бойові завдання на передньому краї. Про це у Facebook заявив народний депутат України Юрій Береза.

«Деякі журналісти та деякі політики звинуватили полк «Дніпро-1» у вбивстві співпрацівника СБУ та у захопленні «УкрНафти». Це БРЕХНЯ! Думаю, їм доведеться публічно вибачитися», − написав Береза.

Він наголосив, що бійці батальйону стоять на захисті закону.

«Ми не маємо жодного стосунку до негідників з кримінальних угрупувань, які під прикриттям патріотизму роблять протизаконні та антиконституційні дії. «Дніпро-1» − добровольці-спецпризначенці, які, не шкодуючи власного життя, боронять наш мир та спокій і стоять на захисті закону», − повідомив Береза.

Водночас про те, що будівлю «Укрнафти» в Києві блокують батальйони міліції «Луганськ-1», заявив телеканалу «112 Україна» представник «Автомайдану» Дмитро Карп.

«Я подзвонив начальнику служби військового правопорядку Дубляну Олександру Володимировичу, запитав у нього, що в центрі міста роблять люди у військовій формі, озброєні, оскільки у них не було ніяких розпізнавальних знаків і на машинах немає номерів. Він мені відповів, що інформацію він знає, що він вже надсилав сюди людей і з’ясував, що це «Луганськ-1» і стосунку ніякого до ЗСУ ці люди не мають», − повідомив Карп.

22 березня вхід до будівлі держпідприємства «Укрнафта»у Києві заблокували автоматники. Журналістам вдалося поспілкуватися з представниками керівництва компанії, які заявили, що в будівлі перебувають співробітники охоронної компанії, які мають право на носіння зброї, а паркан зводять через те, що є інформація про можливі провокації.

Раніше сьогодні депутат Сергій Лещенко заявляв про те, що Ігор Коломойський забарикадувався в приміщені «Укрнафти». На його думку, це реакція Коломойського на прийняття закону про акціонерні товариства в частині зниження кворуму.

19 березня Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому урядовий законопроект про зниження планки кворуму необхідного для скликання зборів акціонерів до 50%. Відповідно до ухваленого документа, планка кворуму знижується з нинішніх 60% +1 акція до 50%.

XS
SM
MD
LG