Доступність посилання

ТОП новини

Ми повинні розглядати усі можливі інструменти у відповідь на дії Росії – Філіп Брідлав


Філіп Брідлав
Філіп Брідлав

«Розвідка НАТО повідомляє про загрозливу військову активність на сході України»

Розвідка НАТО повідомляє про загрозливу військову активність на сході України. Про це розповів у неділю верховний головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав. Генерал констатує що Мінські домовленості про припинення вогню грубо порушуються.

А попередник Брідлава на цій посаді, адмірал Джеймс Ставрідіс в інтерв’ю Голосу Америки заявив, що Росія готує сили для атаки на Маріуполь і збирається пробивати сухопутний шлях для себе у Крим.

У командуванні НАТО закликають західних лідерів розглядати усі інструменти для допомоги Україні, включаючи надання летальної зброї.

Ми продовжуємо спостерігати як в Україну через кордон перекидаються протиповітряні системи, елементи командування та контролю, а також військове спорядження
Філіп Брідлав

«Ми продовжуємо спостерігати як в Україну через кордон перекидаються протиповітряні системи, елементи командування та контролю, а також військове спорядження. Проти України застосовуються дипломатичні інструменти, інформаційні, військові, економічні інструменти. Тому ми, на Заході, повинні також розглядати усі можливі інструменти у відповідь. Чи може це дестабілізувати ситуацію? Так може. Але відсутність дій також може бути дестабілізуючою», – заявив Філіп Брідлав.

З генералом Брідлавом погоджується колишній головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс.

«На даний час ми – посередині вторгнення Росії в Україну. Очевидно, вони анексували Крим, що глибоко порушує міжнародне законодавство. Вони створюють заворушення у східній Україні. І я думаю, наступним їхнім кроком, на жаль, може бути вторгнення в Маріуполь і створення сухопутного шляху до Криму», – заявив він.

Адмірал у відставці заявив Голосу Америки, що завданням №1 НАТО є захист своїх членів. А для цього треба зупинити Росію в Україні.

«Місія НАТО лишається тою, якою вона завжди була, це безпека Альянсу. Ми маємо знайти шлях переконати Росію відступити від переформатування європейських кордонів. Це не означає появу солдатів НАТО на полі бою, але я б рекомендував підтримати українське військо озброєнням, тренуваннями, інформаційною та загальною підтримкою», – заявив Джеймс Ставрідіс​.

Тим часом НАТО посилює свої східні рубежі. У суботу в Польщу були доставлені системи протиракетного захисту «Патріот». Близько 30 автомобілів та 100 американських військових із команди обслуговування дислокувалися на базі під Варшавою.

А в Естонії напередодні розпочалися маневри НАТО за участю танків та бронетехніки. В рамках операції Драгунський Рейд, військовий конвой американського Другого Кавалерійського полку пройде майже 2 тисячі кілометрів 5ма країнами східної Європи для відпрацювання можливостей швидкого реагування та перекидання військ на значні території.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG