Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» вимагає розпуску парламенту


Фракція «Опозиційний блок» вважає, що парламент VIII скликання є недієздатним і його потрібно розпустити.

«Нинішня Верховна Рада, яка була обрана під час війни, створила більшість для війни та ухвалювала закони на підтримку війни, має піти в історію. Цей недієздатний парламент час розпустити», – мовиться в заяві «Опозиційного блоку».

В «Опозиційному блоці» вважають, що чинний парламент не зробив нічого, щоб принести в країну мир, а уряд цієї більшості так і не взявся ні за реформи, ні за наведення порядку в країні.

«Вони лише й змогли, що набрати кредити і очолити корупційні схеми», – мовиться в заяві.

У фракції вимагають «відновити повноцінне життя в постраждалих областях, повернути людям соціальну справедливість і спростити надання благодійної допомоги» і створити економічну зону «Донбас».

В «Опозиційному блоці» заявляють, що внесли до парламенту «мирний пакет», і «якщо парламентська більшість відмовиться проголосувати наш «мирний пакет», вона остаточно продемонструє своє небажання служити інтересам українського народу».

Відповідно до Конституції, рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради ухвалює президент після консультацій з головою Верховної Ради України, його заступниками та головами депутатських фракцій у Верховній Раді України.

XS
SM
MD
LG