Доступність посилання

ТОП новини

Дезінформація російських медіа про реакцію США на військові навчання Росії


Джефф Ратке
Джефф Ратке

Російський канал спотворив зміст діалогу з щоденного брифінгу держдепартаменту США

Російський телеканал «Звезда» розповів, буцімто представник Держдепартаменту США підтвердив політику подвійних стандартів своєї країни. Однак шматок діалогу, який продемонстрували, спотворює і не повністю передає зміст діалогу кореспондентів і представника Джеффа Ратке.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Сьогодні російський телеканал «Звезда» продемонстрував шматок відеозапису щоденного брифінгу держдепартаменту США. Відповідав на запитання цього разу Джефф Ратке, який замінив Джен Псакі. На брифінгу пролунало запитання від кореспондентки Russia Today, про те, чи не «підривають мир» військові навчання США в Естонії.

Ось як представили діалог журналістів і представника держдепартаменту на російському каналі:

«Представник відомства Джефф Ратке в полеміці із журналістами довів не тільки те, що він достойна заміна Джен Псакі, але і підтвердив політику подвійних стандартів, яку використовую США».

– Чому, якщо Росія проводить військові навчання у себе вдома, ви постійно її критикуєте, говорите, що вона підриває мир, а США зараз ведуть навчання в Естонії, в тисячах кілометрах від дому, біля кордонів Росії - і це значить тільки в ім'я миру.

– Ні, ми так не говорили, ви пересмикуєте.

– Ні, ви постійно критикуєте Росію. Кажете, що її вчення всередині своєї країни несуть нестабільність і ведуть до зростання напруги, тобто ваші навчання в Естонії і біля її кордонів не збільшать напруженість?

– Так, ми так не думаємо.


До того ж, у тексті на сайті каналу «Звєзда» пишуть, буцімто Джеф Ратке не зрозумів питання кореспондентки.

Діалог, що стосується військових навчать, був значно довшим, а журналісти каналу «Звезда» вирізали і змонтували деякі фрагменти, так, що може скластися враження, начебто Джефф Ратке підтвердив тезу про подвійні стандарти. Насправді, він попросив журналістку Russia Today пояснити, про яку саме реакцію вона говорить. Тоді, Гаяне Чичакян послалась на твердження Джен Псакі, про те, що навчання Росії в Криму підірве дипломатичне мирне вирішення кризи, на що Джефф Ратке відповів, що Крим – частина України, а Естонія – незалежна держава. Коли ж журналістка запитала про критику США маневрів Росії біля східного кордону України, Джефф Ратке відповів:

«Ви спотворюєте те, що було сказано з цієї трибуни моїми колегами і урядом США. Ми постійно говоримо, що ми визнаємо необхідність звичайної військової навчальної діяльності, і ми говоримо, що це має бути відповідно до норм міжнародного права, і вона повинна проводитися з урахуванням прав інших націй і безпеки повітряних і морських сил. Це була наша чітка позиція, і тому я закликаю вас повернутися і переглянути запис, перед тим, як перекручувати те, що ми сказали».

Наприкінці Джефф Ратке підсумував, що не підтримує думку про те, що навчання Америки чи НАТО в країні, яка є членом НАТО, і знаходиться поряд із кордоном Росії, підвищують напруженість у нинішній ситуації з Україною і розкол між Заходом і Росією.

Оригінал тексту доступний тут.

20.03.2015
Фейк російських ЗМІ: «Кібер-Беркут» «викрив» українську журналістку

А також буцімто українська журналістка вважає, що 50 відсотків українців – бездумна біомаса далі
17.03.2015
Брехня ЗМІ Росії: комбат батальйону «Дніпро-1» зізнався, як став фашистом

Російські ЗМІ «маніпулюють» заголовками далі
16.03.2015
Черкащани: «Корсунський погром» – вигадка російських пропагандистів

У фільмі про анексію Криму його автори по-своєму інтерпретували події на Черкащині під час Євромайдану далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG