Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: сина заступника генпрокурора підозрюють у тиску на правоохоронців


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура оголосила підозру колишньому керівникові управління прокуратури Києва, синові заступника генерального прокурора України Олексія Баганця Віталію.

Як повідомляє пресс-служба прокуратури Києва, його підозрюють у здійсненні тиску на працівників правоохоронних органів. Дії Баганця кваліфікуютьза статтею «вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органа з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або домогтися ухвалення незаконних рішень».

За словами прокурора Києва Сергія Юлдашева, у рамках кримінального провадження свідчення дали 11 співробітників прокуратури і 6 працівників міліції.

«І це свідчить тільки про одне – вони точно знають, що за ними правда, а значить і сила. І ніхто не зможе уникнути відповідальності за скоєння злочину. Навіть син впливового Олексія Баганця. Вони повірили, що ми живемо в іншій країні, де немає місця безкарності мажорів», – заявив Юлдашев.

Як нагадали в прокуратурі, 19 березня 2015 року слідчий відділ прокуратури Києва за зверненням народних депутатів України розпочав кримінальне провадження стосовно Віталія Баганця за фактом вчинення ним особливо тяжкого злочину. Встановлено, що за його сприяння на території Києва нелегально працювало близько сотні гральних салонів і підпільних казино, зокрема, так звана мережа «БОСС», заявили в прокуратурі.

Досудове розслідування триває.

XS
SM
MD
LG