Доступність посилання

ТОП новини

«Народне віче» в Дніпропетровську перенесли на суботу


Анонсоване на середу «народне віче» на центральній площі Дніпропетровська перенесли на суботу, 28 березня, повідомив народний депутат Андрій Денисенко.

За його словами, акція, яку планують провести, тепер називатиметься не «вічем», а «зборами громадян».

«Ми хочемо дати кілька днів, аби охололи гарячі голови і видихнули крикуни, а також трохи притишився фонтан риторики щодо створення «нью-ДНР імені Коломойського» у Дніпропетровську. Ми вирішили перенести захід з середи на суботу, прибрати з його назви слово «віче» і назвати – збори громадян Дніпропетровська, громадянською акцією на захист єдності України та на підтримку дніпропетровської команди», – зазначив Денисенко.

Він також заявив, що на Дніпропетровщині не будуть «гратися в якісь містечкові сепаратизми».

У понеділок народний депутат України Андрій Денисенко назвав заяву керівника СБУ Валентина Наливайченка про підозри щодо керівників Дніпропетровської ОДА «неадекватною, фальшивою, брехливою» і заявив про збір підписів за його відставку. Тоді ж він закликав жителів Дніпропетровська вийти на «нове народне віче» у середу – «за національну єдність», «проти реваншу».

Раніше в понеділок, 23 березня, голова СБУ Валентин Наливайченко звинуватив високопосадовців Дніпропетровської облдержадміністрації, зокрема, заступників голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана та Святослава Олійника, у фінансуванні міжрегіонального злочинного угруповання, що чинило особливо небезпечні злочини, пов’язані з викраденням людей, мародерством, контрабандою та іншою суспільно небезпечною діяльністю. В ОДА ці звинувачення відкинули.

XS
SM
MD
LG