Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України закликає засудити міжнародний форум неонацистів у Росії


Учасники протесту проти зібрання неонацистів, 22 березня 2015 року
Учасники протесту проти зібрання неонацистів, 22 березня 2015 року

Міністерство закордонних справ України закликає всі демократичні сили засудити проведення, а також організаторів і учасників таких націоналістичних заходів, як нещодавній так званий «Міжнародний російський консервативний форум».

Як нагадав речник МЗС України Євген Перебийніс, організатори цього зібрання, «яких фактично підтримав Кремль, не погребували взяти до лав своїх «європейських союзників» праві націонал-консервативні сили з відверто нацистською орієнтацією».

«Їхня присутність на политій кров’ю справжніх патріотів, у тому числі українців, землі блокадного Ленінграда – Санкт-Петербурга напередодні відзначення 70-ліття Перемоги над нацизмом викликала обурення громадськості цього міста, політичних партій та неурядових організацій Росії, яке розділяє й МЗС України», – наголосив речник.

Він також додав, що «учасники цього так званого форуму євронацистів не обійшли увагою й Україну, в черговий раз із використанням відверто брехливих та історично безпідставних формулювань поставивши під сумнів суверенітет та територіальну цілісність нашої країни, закликавши до розпалювання національної нетерпимості та ворожнечі».

Організаторами цього зібрання виступили представники прокремлівської партії «Родіна», яка, як сказав Перебийніс, є ультраправим крилом владної партії «Єдина Росія».

Цей захід відбувся в Санкт-Петербурзі в неділю, 22 березня, як вважають, за підтримки влади Росії; нечисленних демонстрантів, які протестували проти зібрання неонацистів у місті, яке значно потерпіло від нацистів за Другої світової війни, затримувала російська поліція.

Російська поліція затримує антифашистів, які вийшли на протест проти форуму неонацистів у Санкт-Петербурзі, 22 березня 2015 року
Російська поліція затримує антифашистів, які вийшли на протест проти форуму неонацистів у Санкт-Петербурзі, 22 березня 2015 року

XS
SM
MD
LG