Доступність посилання

ТОП новини

США не змінюють політики щодо надання зброї Україні – речник


©Shutterstock
©Shutterstock

Речник Державного департаменту США заявила, що Вашингтон наразі не змінив політики ненадання України летальної зброї, попри резолюцію Палати представників Конгресу.

«Із самого початку кризи ми зосереджувалися на підтримці України і на пошукові дипломатичного вирішення, що забезпечило б суверенітет і територіальну цілісність України. Ми постійно переглядаємо нашу політику щодо України, щоб вона відповідала ситуації і була сумірна цілям, які ми хочемо досягти. Не будемо тут заглиблюватися в подробиці внутрішніх політичних дискусій, але ми далі оцінюємо, як краще досягти цього. Але в тому, що стосується ухвалення рішень у цій галузі, не змінилося нічого», – сказала вона на брифінгу.

У понеділок, 23 березня, Палата представників Конгресу США ухвалила резолюцію, яка закликає президента США Барака Обаму «повною мірою й негайно реалізувати повноваження, передбачені Конгресом щодо надання Україні систем летальної оборонної зброї, з метою підвищити здатність народу України захистити свою суверенну територію від неспровокованої агресії з боку Росії». Але ця резолюція є політичною заявою, яка не має прямих юридичних наслідків.

XS
SM
MD
LG