Доступність посилання

ТОП новини

Moody’s знижує рейтинг України до переддефолтного з негативним прогнозом


Рейтингове агентство Moody’s знизило довгостроковий суверенний рейтинг до «високо спекулятивного», що лише на одну сходинку вищий від рівня дефолту.

Нинішній рейтинг є на позначці Ca, що на сходинку нижче від попереднього Caa3.

При цьому, заявляє агентство, прогноз, як і раніше, залишається негативний.

Головним чинником зниження є значна ймовірність того, що зовнішні приватні кредитори зазнають значних втрат у результаті втілення плану уряду України реструктурувати значну частину своїх єврооблігацій, термін виплати за якими збігає.

Крім того, під реструктуризацію мали б потрапити зовнішні борги підприємств із державними гарантіями й деяких інших державних підприємств, а також єврооблігації, видані містом Києвом, мовиться в повідомленні.

А негативний прогноз відображає очікування агентства, що рівні зовнішнього й урядового боргів України будуть залишатися дуже високими, незважаючи на реструктуризацію і плани здійснювати реформи, повідомили в Moody’s.

Одночасно агентство знизило й деякі інші рейтинги, що стосуються України.

Попереднього дня, в понеділок, 23 березня, міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що реструктуризація боргу – це єдине рішення, яке дасть змогу впоратися з борговим навантаженням. Як сказала вона в інтерв’ю британському діловому виданню Financial Times, Україна пропонує іноземним кредиторам комбінацію заходів, яка включає скорочення купонних виплат за бондами і скорочення номіналу паперів.

XS
SM
MD
LG