Доступність посилання

ТОП новини

В авіакатастрофі у Франції загинув німецький оперний співак українського походження


У катастрофі літака Airbus A320, який розбився 24 березня на півдні Франції, загинув німецький оперний співак українського походження Олег Брижак. Про це у Twitter повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

«Особливо гірко, що серед загиблих в авіакатастрофі – німецький оперний співак з українським корінням та українською душею Олег Брижак», – написав посол.

Загибель співака підтверджує оперний театр Лісео в Барселоні, звідки він повертався після гастролей.

В опері також повідомляють про загибель німецької співачки Марії Раднер, яка разом з Брижаком виконувала партію в опері Вагнера.

Міністерство закордонних справ України 24 березня заявляло, що перевіряє інформацію про перебування громадян України на борту літака, що зазнав катастрофи у французьких Альпах. На борту літака було 150 людей, ніхто з них не вижив. Аеробус німецької бюджетної авіакомпанії Germanwings летів із Барселони до Дюссельдорфа.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой планують 25 березня відвідати місце трагедії.

У Міністерстві внутрішніх справ Франції заявляють, що розслідують всі можливі версії катастрофи, але додають, що підозри про теракт немає.

На місці падіння літака знайшли пошкоджену «чорну скриньку». Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнев заявив, що попри це, бортовий самописець ще може бути «корисним» для з’ясування причин катастрофи літака Airbus A320.

XS
SM
MD
LG