Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Сенцова, коментуючи справу Савченко, порушив адвокатську етику – Полозов


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокат українського режисера Олега Сенцова своїми заявами про визнання Надією Савченко вини у скоєнні злочинів, які їй інкримінують в Росії, порушує адвокатську етику. Про це Радіо Свобода повідомив адвокат української льотчиці Микола Полозов.

«У цьому інтерв’ю він зачепив захист Савченко, що прямо суперечить кодексу адвокатської етики. Позиція моя та мого колеги Марка Фейгіна – адвокат не має права втручатися в ту справу, яку він не веде», – зазначив він.

Також Полозов повідомив, що Надія Савченко відреагувала на заяви адвоката Сенцова і наголосила, що не буде визнавати свою вину в тому, чого вона не вчиняла.

«Крім того, вона сказала, що її захист ведеться правильно, і вона сама дає такі вказівки, щоб її справа піднімалася навищий політичний рівень прийняття рішень», – додав адвокат.

Раніше адвокат українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе в інтерв’ю виданню «Новий час» заявив, що єдиним шансом звільнити його підзахисного і українську льотчицю Надію Савченко, яких судять в Москві, є визнання ними провини.

В коментарі Радіо Свобода Дінзе зауважив, що відповідав на гіпотетичні запитання.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

16 березня Савченко відновила голодування. У грудні минулого року вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

20 березня у Федеральній службі виконання покарань Росії заявили, що стан здоров’я Савченко задовільний.

XS
SM
MD
LG