Доступність посилання

ТОП новини

Лідери Франції, Німеччини й Іспанії відвідують місце авіакатастрофи в Альпах


Франсуа Олланд, Анґела Меркель і Мар’яно Рахой неподалік місця катастрофи, 25 березня 2015 року
Франсуа Олланд, Анґела Меркель і Мар’яно Рахой неподалік місця катастрофи, 25 березня 2015 року

Президент Франції, канцлер Німеччини і прем’єр-міністр Іспанії прибули на місце авіакатастрофи у французьких Альпах і пролетіли над місцем, де лежать уламки авіалайнера німецької компанії Germanwings.

Після того Франсуа Олланд, Анґела Меркель і Мар’яно Рахой зустрілися з працівниками рятувальних служб.

Унаслідок катастрофи літака Airbus A-320, що летів рейсом Барселона – Дюссельдорф, загинули всі 150 людей, які були в ньому, – 144 пасажири і 6 членів екіпажу. За даними німецької компанії, 72 з загиблих, із яких 16 школярів, були громадянами Німеччини. В Іспанії повідомляють, що її громадянами були принаймні 49 загиблих. Також інформують, що серед жертв є громадяни США, Австралії, Бельгії, Казахстану, Ірану і, можливо, інших країн.

МЗС України повідомляє, що українських громадян серед жертв немає.

Літак упав у важко доступному віддаленому гірському регіоні на південному сході Франції в ущелину на висоті близько двох кілометрів після восьмихвилинного зниження, яке він почав уже через хвилину по тому, як досяг висоти польоту. За повідомленням німецької авіакомпанії Lufthansa, підрозділом якої є лоукостер Germanwings, екіпаж не подавав сигналу тривоги і не відповідав на намагання диспетчерів зв’язатися з ним.

На місці катастрофи знайшли один із бортових реєстраторів; за повідомленнями, він пошкоджений, але є сподівання, що якісь дані з нього вдасться отримати. Слідство наразі не має підстав підозрювати терористичний акт; Lufthansa заявляє, що вважає катастрофу нещасним випадком.

XS
SM
MD
LG