Доступність посилання

ТОП новини

Юнкер підтвердив інформацію про візит до Києва наступного понеділка


Жан-Клод Юнкер
Жан-Клод Юнкер

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер та голова європейської дипломатії Федеріка Моґеріні наступного понеділка, 30 березня, відвідають Київ. Про це, виступаючи на сесії Європарламенту у Брюсселі, заявив Юнкер.

«Президент України (Порошенко) зробив мені честь запросити мене до спільного головування на засіданні наради міністрів», – заявив Юнкер.

Керівник євроустанови, яка виконує функції уряду Європейського союзу, Жан-Клод Юнкер жартома додав, що «це правда, що вже дуже тривалий час я не головував на раді міністрів, тож для цього мені слід їхати до Києва».

Раніше міністерство закордонних справ України повідомляло про візит до Києва президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і верховного представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні до Києва 30 березня.

За даними МЗС, в рамках візиту представники Євросоюзу та Києва планують обговорити весь комплекс двосторонніх відносин.

Київ планує порушити питання, пов’язані з відновленням безпеки, стабільності і територіальної цілісності, станом виконання мінських домовленостей, розгортанням на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки, а також обговорити проведення в квітні в Києві Міжнародної конференції на підтримку реформ в Україні.

XS
SM
MD
LG