Доступність посилання

ТОП новини

«Наша команда буде робити все для того, щоб на Дніпропетровщині був спокій» – Олійник


«Ми висловили свою максимальну підтримку пану Резніченку, якого президент призначив новим головою адміністрації»

На сторінці у «Фейсбуці» колишній заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан, підсумовуючи свою діяльність за рік на посаді першого заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, написав: команда Ігоря Коломойського залишає владні кабінети у рідному місті, але «ми залишаємося патріотами України і ми продовжуємо боротьбу».

«Ми не чекали подяки від влади, тому ми билися не за гроші, а за нашу Батьківщину. За цей рік ми не приватизували ніяких активів, ми не брали участі в аукціонах. У нас не було часу заробляти, ми тільки витрачали. Всі гроші ми перераховували або на фонд оборони країни, або на конкретні проекти підтримки армії і міліції. Що ми отримали від влади? Проти мене і нашої команди порушено 8 кримінальних справ, зараз відкривають нові».

Про які конкретно справи йдеться? Прокоментувати цю інформацію для програми «Свобода сьогодні» Людмила Ваннек попросила одного із членів команди Ігоря Коломойського – одного з його дотеперішніх заступників – Святослава Олійника.

ЗАВАНТАЖИТИ

– Я думаю, що цим питанням не потрібно надавати більше значення, ніж треба, тому що якщо є якесь там розслідування, то ні пан Корбан, ні я – ми не боїмося цих розслідувань у тому плані, що на всі питання, які нам ставить слідство, ми даємо відповіді.

Єдине, що турбує, – це позиція голови Служби безпеки України

Єдине, що турбує, – це позиція голови Служби безпеки України пана Наливайченка, який робить безвідповідальні заяви на адресу вже колишнього керівництва Дніпропетровської обласної адміністрації – і з цього приводу я вже виступив з публічною позицією, що голова Служби безпеки України не може дозволяти собі використовувати себе як трибуну для чорного піару. А якщо він не зробить корекції в своїх заявах, то я звернуся до суду і буду в судовому порядку вимагати від нього спростування тих даних, в яких пролунали звинувачення, наприклад, на мою адресу.


– Ви поки що не отримали відповіді?

– Я поставив це питання і керівництву адміністрації президента, і керівництву Служби безпеки України. Я вважаю, що пан Наливайченко повинен відкоригувати свої заяви, або – в іншому варіанті – тоді будемо з’ясовувати це в судовому порядку у відкритому процесі.

– Напередодні в ефірі «5-го каналу» міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорив про те, що президент Петро Порошенко і Ігор Коломойський розійшлися дуже культурно і цивілізовано, і що між ними не було ніяких проблем…

Вся наша команда буде робити все для того, щоб на Дніпропетровщині був спокій

– Прямо зараз відбулося представлення нового керівника обласної адміністрації. Президент України відвідав Дніпропетровськ. У нас повне порозуміння, ми висловили свою максимальну підтримку пану Резніченку, якого пан президент призначив новим головою адміністрації. Вся наша команда буде робити все для того, щоб на Дніпропетровщині був спокій. І в цьому плані немає жодних підстав для якихось стурбованостей. Є повна спадкоємність влади, і тут все в порядку.

Не буде жодних заворушень і провокацій. Концерт буде святковим, він буде на підтримку єдності України

– Ще запитання, пане Олійник, з приводу мітингу за єдність, який ваша команда організовує в суботу, разом із концертом. Деякі люди стурбовані тим, що, мовляв, на цьому мітингу чи концерті можуть бути якісь заворушення чи провокації. Чи Ви готові до того, щоб уникнути чогось подібного?

– Не буде жодних заворушень і провокацій. У нас достатньо мирне місто, все буде в порядку. Концерт буде святковим, він буде на підтримку єдності України. Я думаю, що зараз жодних підстав для якихось стурбованостей немає.

  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG