Доступність посилання

ТОП новини

Чистка Кабміну: хто наступний? (Огляд преси)


«Фактор Коломойського» Україну не розколов

Що саме Ігор Коломойський отримав від Петра Порошенка в обмін на, здавалось би, безболісне вирішення проблеми – дізнаємося досить швидко, переконує тижневик «Коментарі». Поки що публічну увагу зосереджено на профіті президента. Підтвердив, що в країні існує держава, уникнув війни компроматів, дав зрозуміти, що Україна – не набір феодальних вотчин, а єдина країна. Коломойський підіграв – і в чотири руки країну показово зшили по Дніпру, і всі повинні повірити, що операція пройшла успішно. Утім, як наголошує видання, «фактор Коломойського» Україну не розколов. Але й до висновків, які запобігали б ймовірності такого сценарію, поки не привів.

Чистка Кабміну: хто наступний? (Огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

«Чистка Кабміну: хто наступний?» – у публікації під таким заголовком газета «Сегодня» стверджує, що затримання на засіданні уряду голови Держслужби з надзвичайних ситуацій та його заступника не останнє. Нині розслідуються кілька справ і щодо інших високопосадовців. Як колишніх, так і нинішніх. Видання припускає, що увагою Генпрокуратура не омине колишніх керівників Мінекології Андрія Мохника і Мінагрополітики Ігоря Швайку. Експерти видання також не виключають, що розслідування розпочнуться і стосовно керівництва силових структур.

Влада почала виконувати суспільний запит на арешти корумпованих високопосадовців, переконаний експерт «Газети по-українськи». Проте те, чи стануть вони системними, залежить від мотивації президента. Він точно погоджував цю спецоперацію. Бо Генпрокуратура сфера його компетенції. Саме через це до Порошенка й було найбільше претензій, оскільки держава не боролася з корупцією. Якщо бачимо не зведення особистих рахунків, то ця історія матиме продовження, вважає експерт. Такі арешти – сигнал корумпованій армії чиновників. Наступним може бути будь-хто. Показові затримання урядовців і публічні судові процеси були у Грузії. Це допомогло подолати корупцію.

На середину квітня окупанти та бойовики планують потужну атаку на Україну, попереджає газета «Україна молода». Для обґрунтування наступу бойовики шукають причини. Спроб звинуватити офіційний Київ у зриві Мінських домовленостей після ухвалення закону про окуповані території, очевидно, виявилося недостатньо. Як і галасу щодо можливого надання Україні летальної зброї зi США. Тож Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактами артилерійських обстрілів території Донецької області. І це при тому, що спостерігачі ОБСЄ фіксують артобстріли лише з позицій бойовиків, тоді як українська артилерія мовчить. Видання констатує, що агресія бойовиків проти контрольованої Україною території області значно зросла в останні дні. З Росії на Донбас продовжують заходити колони військової техніки, цілі залізничні ешелони з боєприпасами, а в так званих «гуманітарних» конвоях – паливномастильні матеріали.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG