Доступність посилання

ТОП новини

Де відпочити українцям влітку цього року?


Єгипет, Хургада (©Shutterstock)
Єгипет, Хургада (©Shutterstock)

Турагентства назвали найпопулярніші країни для відпочинку серед українців

Яна Борщ

Турагенції України прогнозують – цього року найпопулярнішою державою для відпочинку буде Туреччина через лояльне ставлення до українських мандрівників та безвізовий режим. До того ж, у зв’язку із новими правилами видачі віз скоротиться кількість поїздок до Шенгенської зони.

Де відпочити українцям влітку цього року?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Для українських туристів Туреччина створює достатньо якісний продукт, який відповідає вимогам щодо ціни-якості. Окрім того, тут є можливість обирати відпочинок на будь-який смак і гаманець. До того ж, турецька індустрія відпочинку формує лояльні, з огляду на ситуацію в Україні, пропозиції – і тому українці схильні будуть обирати на літній період саме цей напрям.

Що стосується напрямків Європи, безумовно, це напрям Середземномор’я – це Іспанія, Греція, Кіпр, але цей сегмент ринку постраждає більше, ніж напрям Туреччини
Аркадій Маслов

«Що стосується напрямків Європи, безумовно, це є напрям Середземномор’я – це Іспанія (материкова і острівна), Греція, Кіпр, але цей сегмент ринку постраждає більше, ніж напрям Туреччини. Тут є кілька факторів – по-перше – безвізовий режим для українців, по-друге – вигідні пропозиції, які надають готелі, готельні мережі та туроператори», – каже віце-президент Асоціації лідерів турбізнесу України Аркадій Маслов.

В’їзд до Шенгенської зони стане проблемним через нові візи

Нові правила видачі Шенгенських віз спричинять певні проблеми з виїздом до Євросоюзу, прогнозує директор туристичного агентства Widerstrahl Андрій Луканов. Він також закликає турфірми зосередити увагу на розвитку внутрішнього українського туристичного бізнесу.

Шенгенська зона планує приблизно з липня ввести біометричні візи. Це призведе до великих черг. Наша компанія в цьому році робитиме акцент на Закарпаття, Прикарпаття, Одеську область
Андрій Луканов

«Шенгенська зона планує приблизно з липня ввести біометричні візи. Це означатиме здачу відбитків усіх десяти пальців для отримання візи. Це призведе до великих черг, і до таких країн, як Греція та Іспанія, де чартери стоять, будуть відчуватися проблеми з завантаженням. Я також закликаю організації більше розвивати внутрішній туризм. Наша компанія в цьому році робитиме акцент на Закарпаття, Прикарпаття, Одеську область, завантажувати наші бази і потроху орієнтуватися від зовнішнього туризму до розвитку внутрішнього», – сказав Луканов.

Наприклад, цього року одне з турагенств запропонує українському ринкові нові готельні концепції за кордоном, які диференціюють клієнта за стилем відпочинку, говорить директор із маркетингу та продаж цієї турагенції Тарас Демура. Тепер туристів запитуватимуть не «куди ви хочете поїхати?», а «чим ви хочете займатися?», зауважує Демура. І вже виходячи зі стилю життя, компанія пропонуватиме певний продукт.

Це і молодіжний відпочинок, і для сімей з дітьми, і – без дітей. В цьому році в нас фокус на диференційований продукт
Тарас Демура

«Це і молодіжний відпочинок, і для сімей з дітьми, і – без дітей тощо. Насправді, в цьому році в нас фокус на диференційований продукт і ми хочемо частку цього продукту довести до 50%. Традиційно в цьому році будемо літати в Туреччину, Грецію, Болгарію та всі країни Середземномор’я», – сказав Демура.

За словами представників турагентств, об’єм продаж цього року, в порівнянні з минулим, зменшився, але динаміка продажів в останні тижні дає надії на достатньо плідний сезон.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG