Доступність посилання

ТОП новини

До Білого дому приходили вимагати зброю для України


Барак Обама
Барак Обама

Перед Білим домом відбулась чергова акція з вимогами озброїти Україну

«Надати Україні більшу підтримку» і «дозволити постачання летальної оборонної зброї» – з такими гаслами під стінами Білого дому стояли кілька сотень представників української діаспори. Разом із українцями, які з’їхалися із різних штатів держави на мітинг прийшли грузини, литовці, поляки, дипломати кількох європейських країн. Усі вони заявляють: захистити Україну – значить врятувати Європу від загарбницьких амбіцій Путіна.

Конгресмен-демократ із Нью-Джерсі Білл Паскрел, який разом із мітингувальниками помолився за мир в Україні, переконаний, що уся Америка підтримує рішучішу підтримку українцям. Тепер справа лише за президентом. До речі, сам Барак Обама цей мітинг побачить хіба що по телевізору, оскільки незадовго до його початку він відбув з Білого дому з робочим візитом до Алабами.

«Законопроект, який ухвалили у грудні – це наша боротьба і ми не здамося. Я знаю, що президент любить і захоплюється українськими людьми, але він має змінити політику. Ми маємо надати зброю, аби українці могли захистити себе. Ми не погодимося із анексією Криму. Ми не погодимося на те, щоб схід України фактично потонув», – сказав Білл Паскрел.

«Америка повинна надати високотехнологічне озброєння, бо ми залишися фактично один-на-один із російським агресором», – зазначив мітингувальник.

«Я хочу, щоб усі українські діти жили вільно і не мусили проходити через російські утиски. Я пишаюся бути американцем і мати змогу протестувати. Я закликаю президента Обаму допомогти українським дітям», – сказав під стінами Білого дому американець.

«Ми пройшли через таку війну. У нас один ворог. І перемога України – наша перемога. Я сподіваюся, що США винесли урок з 2008 року, вони не можуть ще раз помилитися. Якщо Україна буде переможена – це означатиме поразку Америки від Росії», – наголосив мітингувальник з грузинським прапором на плечах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG