Доступність посилання

ТОП новини

Суд постановив відпустити екс-голову ДСНС Бочковського та його заступника


Затримання Бочковського на засіданні уряду 25 березня 2015 року
Затримання Бочковського на засіданні уряду 25 березня 2015 року

Аваков стверджує, що прокуратура відкликала клопотання про арешт спеціально – для того, щоб розширити його

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення повернути органу досудового розслідування клопотання слідства про арешт екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського через відсутність достатньої кількості доказів вчинення ним злочину.

Відповідне рішення оголосила слідчий суддя Ірина Литвинова.

Під час судового засідання прокуратура відкликала клопотання про обрання Бочковському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Як повідомила сторона обвинувачення, прохання про відкликання клопотання мотивоване тим, що немає доказів вини Бочковського в інкримінованому йому злочині.

Бочковського відпустять з-під варти в суботу близько 12:00.

Суд відмовився заарештувати також колишнього заступника голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Василя Стоєцького щодо нього Генпрокуратура також відкликала своє клопотання через брак доказів.

Раніше сьогодні начальник Головного слідчого управління МВС України Віталій Сакал заявив, що слідство проситиме суд обрати затриманим Бочковському та його заступнику Василю Стоєцькому запобіжний захід у вигляді арешту.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що завтра слідчі подадуть до суду розширене клопотання про обрання Бочковському та Стоєцькому запобіжного заходу у вигляді арешту.

«Провели робочу нараду з Генеральним прокурором. Ні в Бочковського, ні у Стоєцького немає шансів бути звільненими за зняттям звинувачення з боку ГПУ і МВС. Докази їхніх корупційних дій переконливі», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

«На сьогоднішньому засіданні у Печерському суді прокуратура відкликала клопотання про арешт для того, щоб розширити його, поповнюючи додатковими статтями обвинувачення і епізодами за звинуваченням у корупційних діях, вимагання. Потім подати в суд розширене клопотання про арешт завтра зранку», – додав він.

Аваков зауважив, що до проведення засідання суду затримані чиновники залишатимуться під вартою.

У прокуратурі наразі не підтверджують інформації про нараду з Аваковим.

25 березня Бочковського та Стоєцького затримали на засіданні Кабінету міністрів, яке деякі українські канали транслювали в прямому ефірі. Затриманим інкримінували організацію злочинних схем при закупівлі пального за завищеними цінами.

Посадовців ДСНС затримали під час прямого ефіру
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG