Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: завтра суд розгляне нове клопотання про арешт Бочковського та Стоєцького


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що завтра слідчі подадуть до суду розширене клопотання про обрання колишньому голові ДСНС Сергію Бочковському та його заступнику Василю Стоєцькому запобіжного заходу у вигляді арешту.

«Провели робочу нараду з Генеральним прокурором. Ні в Бочковського, ні у Стоєцького немає шансів бути звільненими зі зняття звинувачення з боку ГПУ і МВС. Докази їхніх корупційних дій переконливі», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

«На сьогоднішньому засіданні у Печерському суді прокуратура відкликала клопотання про арешт для того, щоб розширити його, поповнюючи додатковими статтями обвинувачення і епізодами за звинуваченням у корупційних діях, вимагання. Потім подати в суд розширене клопотання про арешт завтра зранку», – додав він.

Аваков зауважив, що до проведення засідання суду затримані чиновники залишатимуться під вартою.

У прокуратурі наразі не підтверджують інформації про нараду з Аваковим.

Сьогодні Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати колишнього голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького й надіслав відповідне клопотання назад у Міністерство внутрішніх справ.

Суд задовольнив відповідне прохання прокуратури про відкликання клопотання про арешт чиновників. Представник прокуратури пояснив таке прохання тим, що зібрано недостатньо доказів для арешту затриманих.

Затриманим інкримінують організацію злочинних схем при закупівлі пального за завищеними цінами.

25 березня Бочковського та Стоєцького затримали на засіданні Кабінету міністрів, яке деякі українські канали транслювали в прямому ефірі.

XS
SM
MD
LG