Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура готова притягнути до відповідальності президента чи прем’єра – Шокін


Генеральний прокурор України Віктор Шокін ©Shutterstock
Генеральний прокурор України Віктор Шокін ©Shutterstock

Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявляє, що його відомство готове висунути звинувачення будь-якій посадовій особі, якщо вона вчинила злочин. Про це очільник Генпрокуратури сказав в ефірі телеканалу «Інтер» 29 березня.

«Для мене немає недоторканних, буде це президент країни, прем’єр-міністр чи інша посадова чи державна особа. Якщо вона скоїла якійсь злочин, який підпадає під дію Кримінального кодексу України, вона буде обов’язково притягнута до відповідальності», – наголосив Шокін.

Цього тижня Генеральна прокуратура України внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за фактами зловживань високопосадовцями Кабінету міністрів України.

Відсторонений від виконання обов’язків голови Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко звинуватив уряд у корупції та звернувся до Генпрокуратури для притягнення до відповідальності винних посадових осіб. Гордієнко, зокрема, заявив, що в ході перевірки приватизації «Укртелекому» доведено факт невиконання зобов’язань, що є підставою для негайного скасування договору. За його словами, повернення у державну власність «Укртелекому» гальмується урядом. Гордієнко заявив, що уряд блокує розкриття корупційних схем часів Миколи Азарова.

Раніше, 4 березня, Яценюк доручив провести службове розслідування щодо діяльності Держфінінспекції та її керівника.

XS
SM
MD
LG