Доступність посилання

ТОП новини

Мешканці Донбасу отримали понад 80 тонн продуктів за минулий тиждень – ДСНС


Минулого тижня жителі населених пунктів у зоні АТО отримали понад 80 тонн продуктів харчування, повідомила речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій України Наталя Бистра. За її словами, працівники служби доправили гуманітарну допомогу, яку зібрали українські урядовці, волонтери і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

«Мешканці Донецької і Луганської областей, які не залишили населені пункти, потребують продуктів харчування, питної води, медикаментів, одягу, а також будівельних матеріалів. Так, лише минулого тижня працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій доправили на схід понад 80 тонн продуктів харчування, у тому числі близько 800 продуктових наборів. У місто Авдіївка Донецької області рятувальники організували щоденну доставку технічної води до міської лікарні», – поінформувала Бистра.

Вона наголосила, що насамперед гуманітарну допомогу отримують мешканці населених пунктів, розташованих на лінії розмежування у районах, які обстрілюють бойовики.

За даними ООН, гуманітарна допомога, яку отримає населення Донбасу, не перекриває його нагальних потреб. Представник Управління ООН з координації гуманітарних питань Джон Гінг повідомив про необхідність надати додаткове фінансування для задоволення гуманітарних потреб місцевих мешканців і переселенців.

XS
SM
MD
LG