Доступність посилання

ТОП новини

Окружний адмінсуд Києва зняв з розгляду справу про заборону КПУ


Міністерство юстиції заявляє, що судовий процес просто затягують

Окружний адміністративний суд Києва зняв з розгляду справу про заборону Комуністичної партії України, повідомляє прес-служба партії.

Справу знято з розгляду у зв’язку з тим, що адвокати КПУ подали апеляційну скаргу на ухвалу щодо підсудності.

За повідомленням прес-служби Мінюсту, справу про заборону Комуністичної партії було передано на розгляд до Київського апеляційного адміністративного суду.

У Міністерстві юстиції України переконані, що зняття з розгляду справи про заборону КПУ можна розцінювати винятково як затягування судового процесу через процесуальні процедури.

Представники Київського окружного адмінсуду пояснили це рішення тим фактом, що представники КПУ подали апеляційну скаргу щодо скасування ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва про передачу адміністративної справи.

У Міністерстві юстиції зауважують, що ухвалою Київського апеляційного адмінсуду від 12 березня апеляційні скарги представників КПУ на цю ухвалу вже були повернуті заявникам через їх відкликання.

Справа за позовом Мін’юсту до КПУ про заборону діяльності політичної партії була призначена до розгляду сьогодні на 10:30.

Раніше судді Окружного адміністративного суду міста Києва оголосили самовідвід у справі про заборону Комуністичної партії України.

Позов про заборону діяльності в Україні Комуністичної партії подав у липні міністр юстиції України Павло Петренко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG