Доступність посилання

ТОП новини

Шокін: сепаратисти збили «Боїнг-777» – це пріоритетна версія міжнародної слідчої групи


Віктор Шокін ©Shutterstock
Віктор Шокін ©Shutterstock

Пріоритетна версія катастрофи малайзіського пасажирського лайнера «Боїнг-777» полягає в тому, що літак збили сепаратисти з території Донбасу, що була на момент катастрофи непідконтрольною Україні. Про це повідомив генеральний прокурор України Віктор Шокін, звітуючи про успіхи розслідування цієї справи.

Він додає, що ця версія про те, літак збили саме сепаратисти, є основною, але не єдиною.

Утім, каже Шокін, її поділяють усі країни-члени міжнародної слідчої групи.

За його словами, ця версія є найбільш доведеною. Віктор Шокін презентував фільм, де викладено зібрану інформацію про авіакатастрофу малайзійського пасажирського лайнера російським комплексом ЗРК «Бук», які прибули на територію України.

«Є пріоритетна, але не єдина версія міжнародної слідчої групи. Щоб ви розуміли, усі члени слідчої міжнародної групи прийшли до висновку, що ця версія є пріоритетною і найбільш доведеною. Але не зважаючи на це, ми перевіряємо і інші версії», – зауважив він.

Також у фільмі містяться радіоперехоплення терористів, де вони обговорюють екіпаж, тягач, зброю, за допомогою яких перевозили ЗРК «Бук» з Росії та назад.

Шокін прогнозує завершення міжнародного розслідування справи про катастрофу на Донбасі пасажирського авіалайнера «Боїнг-777» Малайзійських авіаліній до кінця 2015 року.

«Боїнг-777» рейсу MH17 Амстердам-Куала-Лумпур був збитий над Донеччиною 17 липня. Загинули всі 298 людей, які були у ньому. Більшість жертв була громадянами Нідерландів, Україна передала розслідування цій державі. Офіційний Київ звинуватив бойовиків у тому, що вони, за сприяння Росії, збили літак. Російська сторона і сепаратисти ці звинувачення відкидають.

XS
SM
MD
LG