Доступність посилання

ТОП новини

Учасники контактної групи проведуть відеоконференцію 1 квітня – речник Кучми


Леонід Кучми
Леонід Кучми

Завтра тристороння контактна група в режимі відеоконференції обговорить з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей ситуацію на Донбасі, заявляє прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

«Завтра, 1 квітня, учасники Тристоронньої контактної групи розмовлятимуть з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей в режимі відеоконференції. Під час зустрічі заплановано обговорити проблеми деескалації ситуації на сході України, а також питання обміну заручників і незаконно утримуваних осіб», – написала вона.

Оліфер також повідомила, що 30 березня відбулася зустріч учасників тристоронньої контактної групи – спецпосланця ОБСЄ Хайді Тальявіні, другого президента України Леоніда Кучми і посла Росії в Україні Михайла Зурабова.

Проросійські бойовики на своїх сайтах не повідомляють про точну дату зустрічі контактної групи. Однак сепаратистський медіа-ресурс «Донецьке агентство новин» з посиланням на представника «ДНР» в контактній групі Дениса Пушиліна повідомляє, що угруповання «ДНР» закликало контактну групу організувати скайп-конференцію, а потім зустріч.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак обстріли на Донбасі не припиняються. Українські військові та проросійські сепаратисти звинувачують одне одного в порушенні режиму припинення вогню. Мінські домовленості також передбачають звільнення полонених.

XS
SM
MD
LG