Доступність посилання

ТОП новини

Будинок заступника голови Меджлісу обшукують


Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров
Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров

У Криму співробітники Слідчого комітету Росії почали обшук у будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова у Бахчисараї. Журналістам забороняють знімати і писати біля будинку, – повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«До 20.00 місцевого часу до будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в Бахчисараї прибули три співробітника Слідчого комітету. Почався обшук. Поки не зрозуміло, що формально наказано шукати ... Забороняють знімати і писати», – зазначив Чубаров.

Раніше кореспондент «Крим.Реалії» повідомляв, що заступника голови Меджлісу Умерова слідчі викликали на допит, щоб поставити кілька «уточнюючих питань» у «справі 26 лютого». Одразу після закінчення допиту силовики вирішили провести обшук у будинку Умерова у Бахчисараї.

Ільмі Умерова раніше вже викликали до Слідчого комітету анексованого Криму на допит у «справі 26 лютого», на якому він дав свідчення на користь активіста Ахтема Чийгоза.

Чийгоза затримали 29 січня «за підозрою в організації та участі у масових заворушеннях». Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, потім її продовжили до 19 травня.

26 лютого 2014 під стінами кримського парламенту зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов, який наразі називає себе «прем’єром» анексованого Криму.

XS
SM
MD
LG