Доступність посилання

ТОП новини

Соратники Януковича знову хочуть керувати країною (огляд преси)


Колишні регіонали можуть на хвилі популізму взяти реванш

В Україні знову з'явився опозиційний Кабінет міністрів, який очолив Борис Колесніков. Він, 12 «міністрів» і ще чотири «віце-прем’єри» запевнили, що виводитимуть країну з кризи і опікуватимуться соціальним захистом українців. Як зауважує газета «Сегодня», формування тіньового кабінету – доволі буденне явище для країн парламентської демократії, однак з точки зору держбудівництва, тіньовий кабінет має сенс у країнах, де фактичним главою держави є прем'єр. У всіх інших випадках він – насамперед, інструмент політичної боротьби. Докладніше йдеться в статті «Навіщо потрібні тіньові кабінети».

Відповідальність за загрозу повернення колишньої команди Віктора Януковича лежить у тому числі на нинішній українській владі, яка не проявила достатнього ентузіазму в розслідуванні її кримінальних, економічних та політичних злочинів, переконує газета «День». Замість того, щоб розслідувати і доводити протизаконну діяльність колишніх регіоналів за часів правління Януковича, їм було дано можливість пройти до нової Верховної Ради. І зараз у «біло-голубих» з’явилась реальна можливість повернутись у велику політику, значно збільшивши свої рейтинги. Для них соціально-економічна і військово-політична ситуація в Україні є виграшною з точки зору майбутніх місцевих виборів. На тлі подій на Сході країни урядом проводиться неефективна економічна політика – реформи гальмуються. Це дає колишнім регіоналам можливість на хвилі популізму взяти реванш, забезпечивши собі серйозну підтримку серед населення. За даних умов суспільство потребує альтернативної політичної сили, яка буде опозиційною до нинішньої влади, але не становитиме небезпеки для української державності. Про те, хто може на неї претендувати, розповідається в матеріалі «Грунт для реваншу».

«Кожна гривня, перерахована на ремонт і забезпечення машин швидкої допомоги в зоні АТО – це врятоване життя», – переконаний знаний волонтер Ілля Лисенко з позивним «Хоттабич». Зараз він керівник бригади екстреної медичної служби, і створив благодійний фонд. Докладніше про нього розповідає газета «Факти».

Сьогодні світ відзначає День сміху. Чи варто українцям у час війни жартувати разом з усіма? Як зазначає газета «День», знаходити смішне у повсякденні треба завжди. Будь-яка тема в історії: смерті, протистояння, війни – все одно відображалася у гумористичному контексті. І окрема людина, і суспільство мають знаходити у собі психологічні резерви, які допоможуть адекватно реагувати на трагічні події. Заголовок статті – «Гумор – це надія».

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG